بهگزارش میراث آریا، سیدرضا صالحی امیری عصر سهشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ بههمراه محمد نوذری استاندار قزوین، مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهایسنتی کشور، نماینگان قزوین و جمعی از مسئولین استانی با حضور در مسجد جامع عتیق قزوین از بخشهای مختلف این بنای تاریخی شامل گنبدخانه و ایوان جنوبی، مرمت رواقهای ضلع شمالشرقی مسجد موسوم به حجره ابوترابی و حجره سیاهپوش و مظهر قنات خمارتاشی در محوطه این بنای تاریخی بازدید کرد.
بهگزارش میراث آریا، سیدمهدی حسینی در حاشیه این بازدید با اشاره به پیشینه تاریخی مسجد جامع قزوین گفت: این مسجد از جمله بناهای شاخص تاریخی قزوین است که در دل بافت تاریخی این شهر واقع شده و طی سالیان گذشته بهمنظور حفاظت و نگهداری از این اثر ارزشمند بخشهای مختلف آن مرمت شده و مرمت سایر بخشها نیز در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین افزود: پروژه استحکام بخشی مسجد جامع از سال ۱۴۰۰ آغاز شده و مطالعات لرزه نگاری و استحکام بخشی آن کامل شده و یک فاز ازنقشه های اجرایی آن باقیمانده که تا سال آینده انجام می شود.
حسینی افزود: در سالهای گذشته طاقی ابوترابی و طاقی سیاهپوش و پشت بام مسجد جامع نیز بهطور کامل مرمت شده و در سالهای آینده نیز مرمت گنبدخانه، مناره و ایوانها انجام می شود.
او خاطرنشان کرد: طی این مدت برای مرمت این بنای تاریخی ۸ میلیارد تومان هزینه شده و تکمیل آن به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد که با مساعدت وزیر میراثفرهنگی در این سفر مقرر شد مبلغ ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات وزارتخانه برای تسریع در کار اختصاص یابد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان تاکید کرد: این مسجد تاریخی همراه با مسجدالنبی قزوین در پرونده مساجد ایرانی و در مسیر ثبت جهانی قرار دارد و مرمت و ساماندهی آن از اولویتهای ادارهکل در سال جاری است.
مسجد جامع عتیق قزوین یکی از کهنترین مساجد چهار ایوانی کشور است که آثار معماری ادوار تاریخی را بهنمایش میگذارد. قدیمیترین قسمت موجود در این مسجد به سال ۱۹۲ بهدستور هارون الرشید بنا شده و در عصر سلجوقی، صفوی و قاجار الحاقاتی در آن صورت گرفتهاست
انتهای پیام/
نظر شما